I-Bowl slimme voerbak

Is mijn huisdier wel gezond? Een vraag die niet zomaar wordt gesteld totdat er gedragsafwijkingen of andere afwijkingen worden geconstateerd. Naar schatting lijden 35% van onze huisdieren aan obesitas en overgewicht. Dit levert, bij een hond die te dik is of een kat die te dik is, gezondheidsrisico’s op die een negatieve uitwerking hebben op de levensverwachting van onze huisdieren. Onderzoek heeft aangetoond dat een slanke hond, die niet te dik is, tot wel twee jaar langer kan leven dan een dikke hond. Overgewicht bij dieren ontstaat door te veel eten en te weinig bewegen wat versterkt kan worden door rasgevoeligheid. De I-Bowl is een honden en katten voerbak die precies bijhoudt hoeveel voer je hond of kat eet. In combinatie met FitLight en de mobiele PetAlways app is er een gezonde balans tussen voeding en beweging van je huisdier.

PetAlways wil het levensgenot van huisdieren dusdanig verbeteren dat ze 2 jaar langer kunnen leven. Goed voor alle honden en katten, maar ook leuk voor de eigenaren. Klik hier voor onze dieren gezondheidsoplossingen.

Gezonde balans voor je hond en kat

De balans tussen eten en bewegen is van uiterst belang voor je huisdier. Het kan zijn dat deze balans verstoord is door bijvoorbeeld: • Er wordt te veel gevoerd of de hond of kat is veel meer gaan eten dan wat hij normaal doet. • Huisdier is gecastreerd. Een gecastreerde hond of kat mag bijna een derde minder voer gegeven worden doordat hij minder energie nodig heeft. • Doordat een huisdier minder beweging krijgt verbruikt hij minder energie dan wat het binnenkrijgt. • Door bepaalde medicijnen voor een hond of kat, maar ook de kattenpil, pijnstillers en ontstekingsremmers voor dieren kunnen overgewicht veroorzaken. • Een dikke hond of een dikke kat kan door gezondheidsproblemen aangekomen zijn. • Dieren die ouder worden verbruiken minder energie, waardoor het eetpatroon ook aangepast moet worden. Het is dus van uiterst belang om eten en bewegen van de hond en kat in balans te houden. PetAlways heeft een ecosysteem van producten en software ontwikkeld waarmee lichaamsbeweging, voedingsinname en gewicht wordt gemeten en geanalyseerd. De gegevens worden afgezet tegen historische gegevens van het huisdier zelf en afgezet tegen soortgelijke honden en katten wereldwijd. Je huisdier krijgt vervolgens advies op maat afgestemd op zjin of haar gedrag.

Slimme assistent voor je huisdier

Door middel van slimme voederbakken, activiteiten meters (activity tracker voor honden en katten) en slimme manden voor honden en katten worden huisdiereigenaren ondersteund in het voorkomen en aanpakken van overgewicht.

Pet Always Mobiel

Alle producten zijn eenvoudig te koppelen aan de Pet Always app. Hoe meer inzichten des te beter de bovenstaande doelen nagestreefd kunnen worden.

Veilig

Onze producten bevatten geen schadelijke stoffen voor je hond of kat en ook niet voor de omgeving.

Gebruiksvriendelijk

Alle producten zijn vormgegeven dat ze zonder problemen gebruikt kunnen worden door alle type eigenaren, en natuurlijk ook de huisdieren.

Blijf bewegen

Een 2-in-1 oplossing. Met de Fit Light kun je veiliger wandelen in het donker met het lichtje en ook inzichten krijgen in de activiteiten van je hond en kat door geïntegreerde slimme activity tracker

Bijf bij elkaar

Katten kunnen zelfstandige buitendieren zijn en honden lopen wel eens weg. Met de kleinste Mini GPS tracker heeft u altijd en overal inzicht in waar je hond en kat zich bevinden.

Blijf in balans

De balans tussen eten en bewegen is van uiterst belang voor je huisdier. Het kan zijn dat deze balans verstoord is. Blijf in balans met iBowl slimme voerbakken.

Samenwerking met professionals

PetAlways blijft in ontwikkeling. Door de samenwerking aan te gaan met erkende dierenartsen, wetenschappers en universiteiten hebben we er alle vertrouwen in dat te dikke honden en katten tot het verleden kunnen behoren.